Karamel
14.04.2021

Karamel můžete využít na několik způsobů. Často se konzumuje jen tak, jako sladký bonbon, ale bez problémů ho můžete přidat také do dezertů nebo nápojů.
Vrstva karamelu se dává do klasických dezertů, jako je například oblíbený crème brûlée. Karamel také tvoří základ lahodných pralinek, stejně jako křupavých oříšků, které zdobí dorty.
Recept
Do silnostěnného hrnce vložte cukr a na mírném plameni zahřívejte. Krystalky cukru se po chvilce začnou tavit. Důkladně míchejte, dokud se zcela nerozpustí a směs nezačne tmavnout.
Pokud si nejste jisti, jestli už je karamel hotový, raději ho z plotny odstavte dříve. Spálený karamel žádnou parádu neudělá - a ještě by vám zničil hrnec. Správně udělaný karamel krásně voní a má zlatavě hnědou barvu.