Makronky

14.04.2021

Jsou pestrobarevné, sladké, vypadají skvěle na fotkách, ale ještě lépe je jim v žaludku. Lahodné makronky se z Francie dostaly do celého světa a uhranuly všem milovníkům vynikajících dezertů. 

Ingredience:

  • 120 g jemně mletých mandlí,
  • 150 g moučkového cukru,
  • 90 g bílku,
  • 50 g krupicového cukru,
  • růžové potravinářské barvivo (případně jiné pro odlišné barevné kombinace)

Na krém:

  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 ml suchého sektu

Vybavení:

  • podložka na makronky
  • cukrářský sáček

Postup:

  1. Nejprve smíchejte mleté mandle s moučkovým cukrem a směs rozmixujte v mixéru a přesejte přes cedník. Poté vyšlehejte bílky s krupicovým cukrem, dokud vám nevznikne měkká pěna. Přidejte barvu a vyšlehejte pevný sníh.
  2. Do sněhu přidejte směs mandlí a cukru a míchejte pomocí stěrky, dokud nebudete mít hladké, ale stále pevné těsto. Mělo by se roztékat jen pomalu, příliš tekuté těsto by se vám na plechu rozteklo a makronky by byly placaté.
  3. Na plech dejte podložku na makronky. Připravte si cukrářský sáček a vložte do něj těsto. Opatrně naneste těsto do koleček na podložku.
  4. Potom párkrát bouchněte plechem o linku nebo o stůl, abyste z makronek dostali vzduchové bubliny. Kdybyste to neudělali, makronky vám popraskají.
  5. Počkejte, až makronky důkladně zaschnou. Trvá to zhruba půl hodiny. Poté pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 10-12 minut.

  1. Nechte makronky na podložce vychladnout a poté je opatrně sloupněte.

Natálie Do.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky