Makronky
14.04.2021

Jsou pestrobarevné, sladké, vypadají skvěle na fotkách, ale ještě lépe je jim v žaludku. Lahodné makronky se z Francie dostaly do celého světa a uhranuly všem milovníkům vynikajících dezertů.
Ingredience:
- 120 g jemně mletých mandlí,
- 150 g moučkového cukru,
- 90 g bílku,
- 50 g krupicového cukru,
- růžové potravinářské barvivo (případně jiné pro odlišné barevné kombinace)
Na krém:
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 200 ml suchého sektu
Vybavení:
- podložka na makronky
- cukrářský sáček
Postup:
- Nejprve smíchejte mleté mandle s moučkovým cukrem a směs rozmixujte v mixéru a přesejte přes cedník. Poté vyšlehejte bílky s krupicovým cukrem, dokud vám nevznikne měkká pěna. Přidejte barvu a vyšlehejte pevný sníh.
- Do sněhu přidejte směs mandlí a cukru a míchejte pomocí stěrky, dokud nebudete mít hladké, ale stále pevné těsto. Mělo by se roztékat jen pomalu, příliš tekuté těsto by se vám na plechu rozteklo a makronky by byly placaté.
- Na plech dejte podložku na makronky. Připravte si cukrářský sáček a vložte do něj těsto. Opatrně naneste těsto do koleček na podložku.
- Potom párkrát bouchněte plechem o linku nebo o stůl, abyste z makronek dostali vzduchové bubliny. Kdybyste to neudělali, makronky vám popraskají.
- Počkejte, až makronky důkladně zaschnou. Trvá to zhruba půl hodiny. Poté pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 10-12 minut.
- Nechte makronky na podložce vychladnout a poté je opatrně sloupněte.